Πώς να φτιάξετε το πιο γρήγορο σουφλέ με ψωμί του τοστ (vid)

Τα παιδιά βαριούνται να τρώνε τα ίδια και τα ίδια ενώ δεν είναι πάντα δεκτικά σε πολλές νέες γεύσεις.

Έτσι, οι επιλογές που έχετε για το εβδομαδιαίο μενού περιορίζονται.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε (μέσα από δύο συνταγές, μία γλυκιά και μία αλμηρή) να φτιάξετε ένα νοστιμότατο σουφλέ που είναι πανεύκολο και δεν χρειάζεται να περάσετε πολλές ώρες στην κουζίνα.Μάλιστα το ετοιμάζετε από το βράδυ, το βάζετε στο ψυγείο και το ψήνετε λίγο πριν στρώσετε τραπέζι για να το απολαύσετε ζεστό ζεστό.

Τι θα χρειαστείτε για την πρώτη συνταγή

Υλικά

  • φέτες του τοστ κομμένες σε κομμάτια ( όσες χωράει το πυρέξ )
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 8 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνια γάλα
  • ⅔ φλιτζάνι με γάλα και κρέμα σε ίσες ποσότητες (half & Half)
  • ½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • ¾ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου


Εκτέλεση

Σε ένα πυρέξ που το έχετε βουτυρώσει ελαφρά, απλώνετε το ψωμί του τοστ που έχετε κόψει σε κύβους.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κτυπήστε με το μίξερ το τυρί κρέμα προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά. Ανακατέψτε το γάλα, με το σιρόπι σφενδάμου και τη βανίλια έως ότου το μείγμα γίνει λείο Αναμειγνύετε με την κρέμα τυριού και τη ρίχνετε πάνω από το ψωμί. Καλύψτε με μια μεμβράνη το πυρέξ και βάλτε το στο ψυγείο.
Το επόμενο πρωί, βγάλτε το σουφλέ από το ψυγείο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.Ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίζεται στο σουφλέ. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Μαμαδίστικο σουφλέ με ψωμί του τοστ

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για αλμυρό σουφλέ, που μπορείτε να φτιάξετε στα μικρά σας και όχι μόνο.



Καλή σας όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved