Πέντε εύκολες συνταγές για κρέμες και ρυζόγαλο (vid)

  • Σπιτικές μαμαδίστικες κρέμες
  • Κρέμες βανίλια
  • Ρυζόγαλο
  • Πουτίγκες
Πέντε εύκολες συνταγές για κρέμες και ρυζόγαλο (vid)
pexels.com

Οι σπιτικές κρέμες είναι ίσως από τα πιο αγαπημένα γλυκά των παιδιών .

Φτιάχνονται γρήγορα, είναι νόστιμες, εύπεπτες, και με υπέροχη γεύση. Από τις πλέον κλασικές κρέμες είναι αυτή με άρωμα βανίλιας που αποτελεί και τη βάση πολλών γλυκών.

Σήμερα σας προτείνουμε πέντε συνταγές για υπέροχες κρέμες αλλά και διάφορες συνταγές για ρυζόγαλο και πουτίγκες που θα σας θυμίσουν τα παιδικά σας χρόνια.

Κρέμα βανίλια

Υλικά

  • 600 ml φρέσκο γάλα
  • 6 κουταλιές λευκή ζάχαρη
  • 1 βανίλια ολόκληρη (ή δύο φακελάκια σκόνη)
  • 4 κουταλιές corn flour

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη ζάχαρη με το ένα ποτήρι χλιαρό γάλα.
Σχίζουμε τη βανίλια κατά μήκος και αφαιρούμε με μαχαιράκι τα μαύρα σποράκια.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη βανίλια και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίχνουμε το μίγμα της ζάχαρης και του γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε
Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν αρχίσει να πήζει.
Σερβίρουμε σε γυάλινα μπολάκια και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Όταν κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο για να γίνει δροσερή.

krema lemoniou

photo: pexels.com

Κρέμα βανίλιας χωρίς αυγά

Υλικά

  • 1 συσκευασία βούτυρου
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί νερό απο το εβαπορέ
  • 6 κουταλιές κορν-φλάουερ
  • 2 βανίλιες
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 125 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά κρύα, σε μία κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε.Την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο ίσα μέρη και προσθέτουμε στην μία δόση την κουβερτούρα λιωμένη και ανακατεύουμε, να γίνει ομοιόμορφη.

Κρέμα καραμελέ

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 4 κρόκους αυγών
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • ½ λίτρο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Σιρόπι καραμέλα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να βράσει και προσθέτουμε τη βανίλια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας και ρίχνουμε μέσα λίγο σιρόπι καραμέλας. Σε μια λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τους κρόκους μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Το μοιράζουμε στα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λίγο ζεστό νερό. Ψήνουμε τις κρέμες μας σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Αφού κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!

krema karamele

photo: pexels.com

Κρέμα μπουγάτσας

Υλικά

  • 4 κούπες γάλα
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι
  • βανίλια
  • 2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
  • άχνη και κανέλλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό. Ρίχνουμε το γάλα, που έχουμε ζεστάνει καλά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά. Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τη βανίλια και την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια, τόσο ώστε να χωράνε σε ταψάκι για muffins και τα τοποθετούμε μέσα προσεκτικά, γεμίζουμε με κρέμα και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. Μόλις τα βγάλουμε και κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Ρυζόγαλο

Υλικά

  • 200 γραμμάρια ρύζι
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 λίτρο κρύο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας νισεστέ (κορν φλάουρ)
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • λίγη μαστίχα
  • 2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι για περίπου 15 λεπτά. Αφού τραβήξει καλά τα υγρά του, το ανακατεύουμε με το γάλα, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέτουμε το νισεστέ διαλυμένο σε κρύο νερό και τη μαστίχα.
Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με 2-3 κουταλιές κρύο γάλα.
Ζεσταίνουμε το μίγμα προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο ρυζόγαλο και στη συνέχεια το ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τοποθετημένο σε ταψί με κρύο νερό. Το βάζουμε στο πυρωμένο γκριλ μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ σκούρα κρούστα από πάνω.

Κλασσικό ρυζόγαλο



Ρυζόγαλο με καρύδα



Πουτίγκα με σοκολάτα



Πουτίγκα με ρύζι και σταφίδες



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved