Πώς θα φτιάξετε και θα συντηρήσετε την σπιτική μαρμελάδα

Ένας έξυπνος τρόπος για να αξιοποιήσουμε τα παραγινωμένα φρούτα και να γλυκάνουμε ακόμα περισσότερο τις μέρες μας είναι τα φτιάξουμε μαρμελάδα.

Πώς θα φτιάξετε και θα συντηρήσετε την σπιτική μαρμελάδα

Πλένουμε τα φρούτα μας, τα καθαρίζουμε (αν χρειάζονται καθάρισμα) και τα ζυγίζουμε. Αν θέλουμε, αφού τα ζυγίσουμε, προσθέτουμε το 50% του βάρους τους σε ζάχαρη.

Βάζουμε τα φρούτα μας σε ένα μεγάλο μπολ και τα “σπάμε” με τα χέρια μας. Το πόσο θα τα σπάσουμε εξαρτάται από το πόσο λεία ή όχι μας αρέσει η μαρμελάδα μας.Ανακατεύουμε τα φρούτα μαζί μαζί με τη ζάχαρη, δοκιμάζουμε και -αν θέλουμε- προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη. Στο σημείο αυτό, μπορούμε να προχωρήσουμε την παρασκευή μας ως έχει ή να προσθέσουμε λίγο εκχύλισμα βανίλιας, λίγο ποτό ή κάποιο άλλο φρούτο (αν είναι μικρή η ποσότητα του φρούτου αυτού, δεν χρειάζεται καν να το ζυγίσουμε, απλά το πλένουμε, το καθαρίζουμε και το ρίχνουμε στο μπολ). Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved