Αφράτη κις μανιταριών με φέτα

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Αφράτη κις μανιταριών με φέτα

Σε όσους αρέσουν τα μανιτάρια δεν πρέπει να παραλείψουν και να δοκιμάσουν αυτή την νοστιμότατη Quiche Lorraine. Πρόκεται για μια ανοιχτή πίτα με σπιτικό φύλλο και λαχταριστή ζουμερή γέμιση!

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για την ταρτιέρα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ. μαργαρίνη, παγωμένη, κομμένη σε κυβάκια + έξτρα για την ταρτιέρα
  • 60 ml νερό
  • 2 κ.σ. γάλα

Για τη γέμιση

  • 1 πράσο
  • 300 γρ. μανιτάρια champignon
  • 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 αβγά, μέτρια

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved