Συνταγή για γρήγορη σούπα βελουτέ με ψάρι και λαχανικά!

Είναι γευστική, με βελούδινη υφή θρεπτική και ιδανική για τα παιδιά αφού εμπεριέχει όλα εκείνα τα συστατικά που πρέπει να λαμβάνει καθημερινά στο διατροφολόγιο του!

Συνταγή για γρήγορη σούπα βελουτέ με ψάρι και λαχανικά!

Φτιάξτε υπέροχη σούπα με ψάρι και ψιλοκομμένα λαχανικά!

ΥΛΙΚΑ
500 gr. κοκκινόψαρο ή ροφό ή μπακαλιάρο
2 κρεμμύδια
1 πράσο
2 καρότα
1 πατάτα
1 ντομάτα
4 κλωναράκια σέλινο
3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
50 gr. βούτυρο
3 κρόκους αυγών
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 λεμόνι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε 1500 ml. νερό. Μόλις βράσει το ψάρι, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη. Περνάμε τον ζωμό από σίτα για να καθαρίσουμε τον ζωμό από τα κόκαλα.

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τον ζωμό και την δάφνη, σε μία μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν για 20′ λεπτά. Αφαιρούμε τα λαχανικά και πετάμε την δάφνη από τον ζωμό.
Ξαναπερνάμε τον ζωμό από σίτα και τον κρατάμε ζεστό. Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο multi ή σε μπλέντερ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κόρν φλάουρ, τους κρόκους, ελαφρά χτυπημένους, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα.

Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια από τον ζωμό που βράσαμε τα λαχανικά.
Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 5′ λεπτά. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, το βούτυρο, τα λαχανικά και τον χυμό του λεμονιού. Βράζουμε για 5′ λεπτά και κρατάμε ζεστή την σούπα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved