Η καλύτερη συνταγή για λαμπροκουλούρα είναι αυτή

Τι θα χρειαστείτε για να τη φτιάξετε.

Η καλύτερη συνταγή για λαμπροκουλούρα είναι αυτή

Η λαμπροκουλούρα, το πασχαλινό ψωμί ή το τσουρέκι, δεν λείπει από κανένα πασχαλινό τραπέζι. Οι νοικοκυρές το φτιάχνουν τη Μ.Πέμπτη ή το Μ. Σάββατο όχι μόνο για το δικό τους σπίτι αλλά και ως δώρο σε συγγενείς.Ετοιμάστε κι εσείς τη δική σας σπιτική λαμπροκουλούρα με αυτή τη συνταγή του 'Ακη Πετρετζίκη.

Υλικά για 2 κουλούρες ή μία μεγάλη

1 κιλό αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το ζύμωμα
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
18 γρ. μαγιά ξηρή
550-600 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
50 ml ελαιόλαδο
20 γρ. αλάτι
100 γρ. καρυδόψιχα
30 γρ. γλυκάνισο
σουσάμι, για πασπάλισμα
1-2 αβγά, κόκκινα, για το στόλισμα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved