Μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ για μεγάλους και παιδιά

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Ανοιξιάτικο και δροσερό γλυκό με φρυγανιές, αφράτη κρέμα και ζελέ φράουλα.

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 300 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. κονιάκ

Για την κρέμα

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 700 γρ. γάλα
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κρόκο
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τη σύνθεση

  • 200 γρ. ζελέ σε σκόνη, κεράσι
  • 400 γρ. νερό, βραστό
  • 400 γρ. νερό, κρύο
  • 26 φρυγανιές

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved