H συνταγή του Άκη για το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι

Αφράτο τσουρέκι, τραγανό απ' έξω και μαστιχωτό από μέσα, με υπέροχη γεύση και άρωμα.

H συνταγή του Άκη για το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι

Ψάχνετε συνταγές για να φτιάξετε τα πασχαλινά σας τσουρέκια; Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή του Άκη και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Αφράτο τσουρέκι με μαστιχωτή υφή, υπέροχη γεύση καi άρωμα. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει Πάσχα!

Υλικά:

  • 150 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 15 γρ. μαγιά ξηρή
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 10-15 γρ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1,5 γρ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, + έξτρα για το άλειμμα
  • 150 γρ. μέλι
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ασπράδι, λίγο, για άλειμμα
  • 20 γρ. αμύγδαλο φιλέ, για το πασπάλισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved