Νηστίσιμη πίτσα με σπιτική ζύμη και τυρί από κάσιους

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Νηστίσιμη πίτσα με σπιτική ζύμη και τυρί από κάσιους

Μία... εναλλακτική πίτσα ό,τι πρέπει για την περίοδο της Σαρακοστή. Είναι νηστίσιμη αλλά και vegeterian για όσους αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά και το κρέας.

Υλικά:

Για το τυρί

  • 50 γρ. κάσιους
  • 250 γρ. νερό
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • χυμό λεμονιού

Για τη ζύμη

  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • 250 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 1/2 κ.γ. βασιλικό, ξερό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την πίτσα

  • 1-2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • ρίγανη, φρέσκα φύλλα, για σερβίρισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved