Πασχαλινά κουλουράκια με τρία μόνο υλικά – Ιδέες για να τα διακοσμήσετε

Νόστιμα και τραγανά κουλούρια με ελάχιστα υλικά.

Πασχαλινά κουλουράκια με τρία μόνο υλικά – Ιδέες για να τα διακοσμήσετε

Τα τσουρέκια και τα κουλουράκια έχουν την τιμητική τους το Πάσχα.

Σύμφωνα με το έθιμο, τη Μεγάλη Πέμπτη οι γυναίκες βάφουν τα κόκκινα αυγά και ζυμώνουν τα τσουρέκια αλλά και τα κουλούρια. Αυτή την ημέρα οι νοικοκυρές δεν πλένουν, δεν απλώνουν, ούτε κάνουν άλλες δουλειές στο σπίτι.

Καθώς λοιπόν οδεύουμε ολοταχώς για το Πάσχα, φτιάξτε με τα παιδιά σας, πασχαλινά κουλούρια για να μοσχομυρίσει το σπίτι της. Πέρα από τις κλασικές πλεξούδες, μπορείτε να δώσετε διαφορετικά σχέδια στα κουλουράκια σας με τα πιο διασκεδαστικά, αυτά σε σχήμα αυγού και λαγού. Σε πολλά καταστήματα αλλά και σούπερ μάρκετ θα βρείτε κουπ πατ σε πασχαλινά σχέδια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.

Τα κουλούρια ποικίλουν σε γεύσεις. Από τα πιο δημοφιλή είναι τα σμυρναίικα και ακολουθούν αυτά με άρωμα πορτοκαλιού, βανίλιας και κανέλας.Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει τις περισσότερες συνταγές για κουλούρια που σας έχουμε προτείνει γι΄αυτό και αξίζει να φτιάξετε και τη σημερινή. Έχει μόλις τρία υλικά ( όχι αμμωνία) και η ζύμη πλάθετε εύκολα.

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 110 γρ.βούτυρο
  • βανίλια ( προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και πλάθετε τη ζύμη με τα χέρια. Αν θέλετε προσθέτετε μερικές σταγόνες εκχυλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το πλάσιμο. Τυλίγετε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια απλώνετε τη ζύμη σε μια επιφάνεια που έχει αλευρώσει και κόβετε με κουπ πατ τα κουλουράκια. Τα ψήνετε σε αντικολλητικό ταψί για περίπου 15 λεπτά στους 200 C ( ανάλογα με τον φούρνο).






Αν θέλετε να τα διακοσμήσετε στο βίντεο που ακολουθεί θα βρείτε αρκετές ιδέες:






© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved