Τρεφόμαστε υγιεινά για εμάς και τον πλανήτη!

Η πανδημία παρ’ ότι έχει κάνει πολύ κόσμο να σκέφτεται περισσότερο την υγεία του και να κάνει μια στροφή προς την κατανάλωση υγιεινών φαγητών, φαίνεται να έχει μειώσει τα ποσοστά των ανθρώπων που σκεφτόντουσαν να ακολουθήσουν έναν πιο βιώσιμο και υγιεινό τρόπο ζωής σε σχέση με πριν την πανδημία.

Τρεφόμαστε υγιεινά για εμάς και τον πλανήτη!

Αυτά τα στοιχεία τουλάχιστον υπάρχουν, προς το παρόν, σύμφωνα με αναφορά του Ινστιτούτου Διανομής Τροφίμων (Institute of Grocery Distribution).

Πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς για την υγεία και τον πλανήτη μας;

1. Φτιάχνουμε ένα... βιώσιμο καλάθι!

Υπολογίζουμε καλύτερα το εβδομαδιαίο φαγητό που καταναλώνουμε -εμείς και η οικογένεια μας-, φτιάχνουμε μια λίστα με ψώνια με αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε, και έτσι αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ τα απολύτως απαραίτητα. Με αυτόν τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε τις υπερβολές και την αγορά προϊόντων που δεν μας είναι αναγκαία. Η κατανόηση μάλιστα των διατροφικών ετικετών -όπως έχουμε πει- είναι απαραίτητη, μια και μας βοηθάνε να κάνουμε πιο σωστές υγιεινές επιλογές, στοχεύοντας στη μείωση τρόφιμων με μεγάλη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, σάκχαρα, αλάτι, και στην αυξημένη κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών και πιο ολοκληρωμένων γευμάτων. Καλό είναι να αγοράζουμε κυρίως φυτικά προϊόντα και να κοιτάμε την προέλευσή τους. Όσο πιο κοντά παράγονται στην περιοχή που μένουμε και όσο λιγότερο κρέας καταναλώνουμε (δείτε παρακάτω τι εννοώ!) τόσο το καλύτερο, μια και συμβάλλουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα (carbon footprint), δηλαδή του διοξειδίου του άνθρακα. Πολύ σημαντικό βέβαια είναι να συμβαδίζουμε -όσο είναι εφικτό- και με την εποχικότητα!

Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved