Γλυκό σε σχήμα μήλο - Θα κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Γλυκό σε σχήμα μήλο - Θα κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις

Η περίοδος της καραντίνας ενδείκνυται για να εξελίξουμε τις δεξιότητες μας στη ζαχαροπλαστική. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το πολύ ιδιαίτερο γλυκό σε σχήμα και με γεύση μήλο, γεμιστό με λευκή μους και ζελέ, που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις. Μπορεί να σας φαίνεται μπελαλίδικο, αλλά αξίζει τον κόπο.

Υλικά:


Για το ζελέ

  • 250 γρ. χυμό μήλου
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 γρ. αγάρ αγάρ
  • 1/3 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1/2 μήλο πράσινο

Για τη μους

  • 6 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 150 γρ. γάλα
  • 40 γρ. χυμό μήλου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 350 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 360 γρ. σαντιγί

Για το βούτυρο κακάο

  • 200 γρ. βούτυρο, κακάο
  • 200 γρ. κουβερτούρα λευκή

Για το mirror glaze

  • 27 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 180 γρ. νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. γλυκόζη
  • 220 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 320 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
  • 1/2 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα

Για το σερβίρισμα

  • crumble
  • γαρίφαλα, ολόκληρα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved