Λαβράκι με σπανάκι: Από τις πιο νόστιμες συνταγές που έχετε δοκιμάσει

Νοστιμότατο και πολύ υγιεινό.

Λαβράκι με σπανάκι: Από τις πιο νόστιμες συνταγές που έχετε δοκιμάσει

Το λαβράκι είναι από τα ψάρια που συνήθως τρώγονται ψητά με λαδόκολλα στο φούρνο. Ο Άκης Πετρετζίκης όμως μας προτείνει να το μαγειρέψουμε με σπανάκι, πορτοκάλι, ελαιόλαδο και μέλι . Ένα τέλειο μεσογειακό φαγητό γεμάτο αρώματα.

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 500 γρ. σπανάκι
  • 100 γρ. νερό
  • 4 λαβράκι, φιλέτα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved