Αρμενοβίλ: Το παραδοσιακό βορειοελλαδίτικο γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε

Πώς θα το φτιάξετε.

Αρμενοβίλ: Το παραδοσιακό βορειοελλαδίτικο γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε στη βόρια Ελλάδα για να δοκιμάσετε το αρμενοβίλ. Ακολουθώντας πιστά τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη μπορείτε να το φτιάετε μόνοι σας με μπεζέδες, καραμελωμένα αμύγδαλα και βελούδινη κρέμα!

Για τους μπεζέδες

60 γρ. ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
Για την κρέμα

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
300 γρ. φυτική κρέμα, παγωμένη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved