
Κέικ μήλου με φιστίκια Αιγίνης - Φτιάξτε το κι εσείς
Ένα νόστιμο κέικ με πλούσια αρώματα και γεύση.

Τα φιστίκια Αιγίνης είναι πλούσια σε βιταμίνες B1 και B12, μαγνήσιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το καρδιαγγειακό σύστημα.
Εκτός των παραπάνω, είναι πολύ αγαπητά και λόγω της γεύσης τους, για αυτό κι εμείς σήμερα θα δούμε πώς θα φτιάξουμε ένα εύκολο και λαχταριστό κέικ με φιστίκια και μήλο.
Υλικά :
- 225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ. μήλα, ώριμα
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 αβγά
- 75 γρ. μέλι
- 230 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ελαφρώς αλεσμένα και λίγα για το σερβίρισμα
Για την επικάλυψη
- 2 μήλα
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. μέλι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.