
Πώς μπορείτε να φτιάξετε σπιτική γαλέτα
Γαλέτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Η γαλέττα ή γαλέτα είναι τριμμένη φρυγανιά που χρησιμοποιείται στο στάδιο του παναρίσματος ενός τροφίμου πριν το τηγάνισμα. Δηλαδή, το τρόφιμο αλευρώνεται, βουτιέται σε χτυπημένο αυγό και περνιέται από τριμμένη φρυγανιά. Μετά το τηγάνισμα, αφήνει μία τραγανή και γευστική κρούστα.
Κάποιοι ίσως να αγοράζετε τη γαλέτα από το σουπερμάρκετ, όμως με λίγο μπαγιάτικο ψωμί, μπορείτε να φτιάξετε και εσείς σπιτική γαλέτα (τριμμένο ψωμί), ένα υλικό που θα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε στο πανάρισμα!
Συστατικά
200 γρ. ψωμί
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.