Εύκολες συνταγές με μπακαλιάρο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι η ιδανική αφορμή για να ξεφύγουμε λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να απολαύσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας παρέα με τα μικρότερα μέλη της οικογένειας.

Εύκολες συνταγές με μπακαλιάρο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, λοιπόν, το μεσημεριανό, γιορτινό τραπέζι της ημέρας επιτάσσει παραδοσιακά το γευστικό ντουέτο «μπακαλιάρο-σκορδαλιά», ένα ελληνικό έθιμο που καθιερώθηκε στα μέσα του 15ου αιώνα και τελικά, έμεινε στις ζωές μας!

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, οι λόγοι που έφεραν τον μπακαλιάρο στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου ήταν κυρίως οικονομικοί. Οι ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας που δεν είχαν άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, δεν είχαν και τη δυνατότητα να προμηθεύονται φρέσκα ψάρια, οπότε η επιλογή του παστού μπακαλιάρου, καθώς και η οικονομική τιμή του, τον καθιστούσαν μία εξαιρετική επιλογή για τους ηπειρώτες, αφού μπορούσαν να τον προμηθεύονται ακόμη και από τα μικρά, συνοικιακά μπακάλικα.

Επειδή, λοιπόν, ο μπακαλιάρος είναι μέρος της παράδοσής μας, αξίζει να τον «τιμήσουμε» και φέτος. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τρεις εκδοχές για πιάτα με μπακαλιάρο, για να επιλέξουμε εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στα γευστικά γούστα της οικογένειας.

Διαβάστε περισσότερα στο epithimies.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved