
Φοκάτσια με μήλα και καραμέλα - Τα παιδιά θα τη λατρέψουν
Μία συναταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Η φοκάτσια είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό ψωμί, αφράτο και πεντανόστιμο. Μπορείτε να τη φτιάξετε πολύ εύκολα και μάλιστα συνδυάζοντάς τη με μήλα και καραμέλα, τη μετατρέπετε σε ένα γλύκισμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
Για τη φοκάτσια
- 10 γρ. μαγιά ξηρή
- 45 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 360 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 460 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 12 γρ. αλάτι
- 60 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. ελαιόλαδο, για το ταψί
Για την επικάλυψη
- 1 μήλο
- 150 γρ. αμύγδαλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη σάλτσα καραμέλας
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 στικ κανέλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.