Συνταγή για αφράτους και νόστιμους χταποδοκεφτέδες

Τι πρέπει να κάνετε για να μη σφίξουν.

Συνταγή για αφράτους και νόστιμους χταποδοκεφτέδες

Το χταπόδι παραπέμπει σε καλοκαίρι, σε τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα! Μέχρι τότε όμως μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμους χταποδοκεφτέδες στο σπίτι με πολλά μυρωδικά.

Υλικά

  • 500 γρ. χταπόδι
  • 1 κ.σ. πιπέρι, σε κόκκους
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • άνηθο
  • δυόσμο
  • βασιλικό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ξύσμα λάιμ, από 3 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. νερό
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φέτες λεμόνι
  • φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved