
Σαρακοστιανή συνταγή: Χταπόδι κοκκινιστό στο φούρνο με πατάτες
Γιατί το χταπόδι δεν είναι νόστιμο μόνο ψητό.

Τα φαγητά που μπορείτε να φάτε τις ημέρες της Σαρακοστής είναι πάρα πολλά. Ακόμα κι αν δεν νηστεύετε, είναι μια καλή ευκαιρία να εντάξετε στη διατροφή σας περισσότερα σαρακοστιακά φαγητά. Ξεκινήστε από σήμερα,- το απαιτεί και η ημέρα άλλωστε- , μαγειρεύοντας ένα ζουμερό ψητό χταπόδι με κόκκινη σάλτσα!
Υλικά
- 2-3 κιλά χταπόδι
- 5 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 3 εκ.
- 5 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.