
Η συνταγή του Άκη για παραδοσιακό χαλβά σιμιγδαλένιο
Συνταγή για τον αυθεντικό και παραδοσιακό νηστίσιμο χαλβά εύκολα και γρήγορα.

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε φάει αρκετές φορές. Εάν θέλετε να το φτιάξετε κι εσείς με τα χεράκια σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω πολύ εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
- 3/4 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κούπα σιμιγδάλι, χοντρό
- 1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
- 3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 κούπες νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.