
Αλμυρή μπουγάτσα με φύλλο κρούστας - Δείτε πώς θα τη φτιάξετε
Μία πολύ εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Η μπουγάτσα είναι από τις αγαπημένες παραδοσιακές πίτες. Το τραγανό φύλλο της και η πλούσια γέμισηή της, την κάνουν ακαταμάχητη για μικρούς και μεγάλους. Οι συνταγές ποικίλουν ανάλογα με τη γέμιση και μπορούμε να φτιάξουμε γλυκές και αλμυρές παραλλαγές της.
Σήμερα, δοκιμάζουμε την παρακάτω συνταγή του Άκη για αλμυρή μπουγάτσα με τυρί και φύλλο κρούστας. Μπορείτε να τη φτιάξετε και εσείς πανεύκολα και όλοι στο σπίτι είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψουν.
Υλικά:
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 λίτρο γάλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. φέτα
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 10 γρ. σουσάμι, μαύρο
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.