
Η συνταγή του Άκη για τα πιο νόστιμα καλτσούνια
Φτιάξτε τα παραδοσιακά κρητικά γλυκά με σπιτικό φύλλο και αφράτη τυρένια γέμιση.

Τα καλτσούνια είναι τα παραδοσιακά κρητικά τυροπιτάκια. Έχουν γλυκιά γεύση και φτιάχνονται με σπιτικό φύλλο, ανθρότυρο ή μυζύθρα.
Εάν θέλετε να τα φτιάξετε και εσείς στο σπίτι, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 120 γρ. σπορέλαιο
- 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
Για τη γέμιση
- 500 γρ. ανθότυρο, ή μυζήθρα
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 κ.γ. κανέλα
Για τη σύνθεση
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
- 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.