Ριζότο με παντζάρια - Μία ιδιαίτερη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Τα παντζάρια είναι ένα νόστιμο και πολύ θρεπτικό λαχανικό. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε πολλά και διαφορετικά φαγητά, όπως για παράδειγμα ένα λαχταριστό ριζότο. Ο Ακης το ετοίμασε και μας δίνει τη συνταγή!

Υλικά:


Για τα παντζάρια

  • 200 γρ. παντζάρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι

Για το ριζότο

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κ.σ. μάραθο, σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 800 γρ. νερό, βραστό
  • 2 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 80 γρ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 150 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. γκοργκοντζόλα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved