My cakes-my hobby: Συνταγή για εύκολη τούρτα της μιας ώρας!

Καλημέρα στα κορίτσια του Mothersblog! Το θέμα μας σήμερα είναι η σπιτική τούρτα της 1 ώρας επειδή θες μία ώρα να τη φτιάξεις και την εξαφανίζουν σε 1 ώρα!

Η παρασκευή αυτής της αφράτης τούρτας, είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει καθώς θα εξαφανιστεί πολύ γρήγορα από το δίσκο σερβιρίσματος της!

Τι θα χρειαστούμε για το παντεσπάνι;
5 αυγά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη (περίπου 250 ml)
1 1/2 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
100 ml νερό
1 φακελάκι baking powder
βανίλια και ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι (ότι έχετε και ότι προτιμάτε)

Για την παρασκευή της κρέμας:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 συσκευασία μείγμα για παρασκευή σαντιγί (αυτό στο μεταλλικό κουτί)

Εκτέλεση:
Χτυπήστε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ σε δυνατή ταχύτητα του mixer και προσθέστε διαδοχικά τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει λιγάκι.

Προσθέτετε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά,τώρα θα έχετε μια ρευστή ζύμη έτοιμη για φούρνο. Σε βουτυρωμένο ταψάκι αδειάστε το περιεχόμενο του μπολ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180'C σε αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 30 λεπτά.

Συμβουλή! Μην ανοίξετε το φούρνο αν δεν περάσει τουλάχιστον μισή ώρα γιατί κινδυνεύει το παντεσπάνι σας να ξεφουσκώσει!
Για να βεβαιωθείτε ότι ψήθηκε ομοιόμορφα διαπεράστε το με ένα μυτερό μαχαίρι ή ένα καλαμάκι από σουβλάκι! Εγώ το έψησα σε στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 24cm και βγήκε έτσι.

Όσο ψήνετε το παντεσπάνι πάμε να φτιάξουμε τη κρέμα!

Αν σας φάνηκε εύκολο το παντεσπάνι, η κρέμα θα είναι παιχνιδάκι!

Αδειάστε το περιεχόμενο των υλικών που σας έδωσα για τη κρέμα στο μπολ του mixer και αφήστε το σε δυνατή ταχύτητα για όσο χρειαστεί μέχρι να έχετε μια αφράτη και πλούσια κρέμα. Αυτό ήταν! Είναι έτοιμη για χρήση.

Μπορείτε να κόψετε το παντεσπάνι σε όσες στρώσεις εσείς επιθυμείτε! Πρώτα όμως ισιώστε την πάνω επιφάνεια με ένα μαχαίρι κόβοντας αυτό το βουναλάκι από παντεσπάνι που προεξέχει. Αφήστε το στην άκρη, γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε σε λίγο!

Βάλτε πλούσιες στρώσεις κρέμας ανάμεσα,να το κάνουμε πολύ λαχταριστό!
Το ίδιο θα κάνουμε και σε ολόκληρη τη τούρτα,θα την αλείψουμε ολόκληρη με τη κρέμα.

Σε αυτό το στάδιο είστε ελεύθεροι να τη διακοσμήσετε όπως εσείς επιθυμείτε ή για πιο γρήγορα μπορείτε να θρυμματίσετε το κομμάτι,το βουναλάκι που κόψαμε πριν, και να πασπαλίσετε τη τούρτα με τα ψίχουλα αυτά.

Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι.

Και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε από την Αγγελικούλα μου!
Απολαύστε την και εσείς όσο την απολαύσαμε και εμείς!
Πραγματικά λαχταριστή και αφράτη!

extra tip: Μπορείτε να κάνετε τη τούρτα σας σοκολατένια προσθέτοντας λίγο κακάο στο παντεσπάνι ή στη κρέμα! Η επιλογή είναι δική σας!

Φιλάκια σοκολατένια!
Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved