Λαχταριστά ατομικά γαλακτομπούρεκα με άρωμα λεμονιού

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε το αγαπημένο σας σιροπιαστό γλυκό με αφράτη κρέμα και τραγανό φύλλο κρούστας. Δεν υπάρχουν λόγια γι΄αυτό το γαλακτομπούρεκο.

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 2 στικ κανέλα
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για την κρέμα

  • 500 γρ. γάλα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Για τη σύνθεση
  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σερβίρισμα

  • δυόσμο

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved