Λαχταριστά ατομικά γαλακτομπούρεκα με άρωμα λεμονιού

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Λαχταριστά ατομικά γαλακτομπούρεκα με άρωμα λεμονιού

Φτιάξτε το αγαπημένο σας σιροπιαστό γλυκό με αφράτη κρέμα και τραγανό φύλλο κρούστας. Δεν υπάρχουν λόγια γι΄αυτό το γαλακτομπούρεκο.

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 2 στικ κανέλα
  • φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για την κρέμα

  • 500 γρ. γάλα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Για τη σύνθεση
  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σερβίρισμα

  • δυόσμο

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved