Τάρτα αμυγδάλου με κρέμα λευκής σοκολάτας που λιώνει στο στόμα

Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Τάρτα αμυγδάλου με κρέμα λευκής σοκολάτας που λιώνει στο στόμα

Όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές η επιθυμία για γλυκό είναι πιο έντονη. Τώρα λοιπόν που λόγω χιονιά είστε σπίτι, φτιάξτε μια λαχταριστή τάρτα αμυγδάλου με κρέμα λευκής σοκολάτας.

Υλικά

Για τη βάση

  • 80 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • βούτυρο, για την ταρτιέρα

Για την κρέμα

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 360 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Για το σερβίρισμα

  • κακάο
  • αμύγδαλο φιλέ

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved