Παστίτσιο με ραγού και blue cheese από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα διαφορετικό παστίτσιο.

Παστίτσιο με ραγού και blue cheese από τον Άκη Πετρετζίκη

Στην ιταλική κουζίνα, το ραγού είναι μια σάλτσα με βάση το κρέας που συνήθως σερβίρεται με ζυμαρικά. Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε μια ιδιαίτερη συνταγή για παστίτσιο με ραγού και blue cheese που σίγουρα θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Υλικά

  • 100 γρ. πανσέτα, καπνιστή κομμένη σε κύβους 0,5 εκ.
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 1 στικ σέλερι, κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 κύβο κότας
  • 200 ml κρασί λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κλ. θυμάρι, φρέσκο
  • 200 ml γάλα, 3,5%
  • 500 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή
  • 300 ml νερό

Για τη μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα, 3,5%
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ροκφόρ
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved