Λαχταριστό moelleux ταψιού από τον Άκη Πετρετζίκη

Πώς θα το φτιάξετε.

Λαχταριστό moelleux ταψιού από τον Άκη Πετρετζίκη

Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας είναι βέβαιο ότι έχετε δοκιμάσει έστω και μια φορά σουφλέ σοκολάτας. Τι θα λέγατε όμως αν φτιάχνατε ένα σοκολατένιο moelleux με μια ιδιαίτερη γκανάς σοκολάτας; Είναι ένα τέλειο γλυκό και θα το διαπιστώσετε μόλις φάτε την πρώτη μπουκιά.

Για το moelleux

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 135 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • βούτυρο
  • κακάο

Για τη γκανάς

  • 280 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. γάλα
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 1 πρέζα αλάτι

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved