Σπιτικά τορτελίνια με τυριά και σάλτσα βουτύρου

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Σπιτικά τορτελίνια με τυριά και σάλτσα βουτύρου

Αν σας αρέσουν τα τορτελίνια, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας, γεμιστά με τυριά και σπανάκι. Ως προς τη γέμιση μπορεί να είναι οποιαδήποτε εσείς επιθυμείτε, π.χ. αντί για τυριά, χρησιμοποιείστε αλλαντικά της αρεσκείας σας.

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για το πασπάλισμα
  • 3 αβγά, μέτρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τα τορτελίνια

  • 250 γρ. ρικότα
  • 2 αβγά, το 1 χτυπημένο με λίγο νερό, για το κλείσιμο της ζύμης
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. βασιλικό, ξερό
  • αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι, + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Για τη σάλτσα

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 8 φύλλα φασκόμηλου, + έξτρα, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved