
Παπαρδέλες με αβγοτάραχο από τον Άκη Πετρετζίκη
Μια ιδιαίτερα θρεπτική συνταγή.

Το αβγοτάραχο προέρχεται από παστωμένα και αποξηραμένα αβγά του ψαριού. Αποτελεί τρόφιμο μεγάλης διατροφικής αξίας, παρέχοντας υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης.
Αν δεν έχετε δοκιμάσει το ελληνικό χαβιάρι , όπως το αποκαλούν, είναι μια καλή ευκαιρία να το μαγειρέψτε με ζυμαρικά, σκόρδο και μυρωδικά! Το αβγοτάραχο που περισσεύει το τυλίγετε καλά με μεμβράνη και το συντηρείτε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.
Υλικά
250 γρ. παπαρδέλες
αλάτι
3 κ.σ. βούτυρο
1 σκ. σκόρδο
50 γρ. αβγοτάραχο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 κλ. δεντρολίβανο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 φέτες λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φέτες λεμόνι
μαϊντανό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.