
Η τέλεια συνταγή για αφράτο κέικ πορτοκάλι
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Το πορτοκάλι είναι ένα αγαπημένο φρούτο με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και η κατανάλωσή του συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την γενικότερη υγεία του οργανισμού.
Το κέικ πορτοκάλι είναι ένα κλασικό γλύκισμα, που αρέσει σε όλους. Εάν ψάχνετε την τέλεια συνταγή για να το φτιάξετε, ακολουθήστε την παρακάτω:
Υλικά:
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. ηλιέλαιο
- 3 αβγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 μέτρια πορτοκάλια
- 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- βούτυρο, για το άλειμμα της φόρμας
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα, λιωμένη
- γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.