Η τέλεια συνταγή για αφράτο κέικ πορτοκάλι

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Η τέλεια συνταγή για αφράτο κέικ πορτοκάλι

Το πορτοκάλι είναι ένα αγαπημένο φρούτο με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και η κατανάλωσή του συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την γενικότερη υγεία του οργανισμού.

Το κέικ πορτοκάλι είναι ένα κλασικό γλύκισμα, που αρέσει σε όλους. Εάν ψάχνετε την τέλεια συνταγή για να το φτιάξετε, ακολουθήστε την παρακάτω:

Υλικά:

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • 3 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 μέτρια πορτοκάλια
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • βούτυρο, για το άλειμμα της φόρμας

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved