
Άκης Πετρετζίκης: Η τέλεια συνταγή για αυθεντικό banoffee
Δείτε πώς θα φτιάξετε κι εσείς το λαχταριστό αυτό γλυκό στο σπίτι.

Το banoffee για πολλούς, είναι το αγαπημένο τους γλυκό. Φτιάχνεται από μπανάνες, κρέμα και toffee (καραμέλα που φτιάχνεται από βρασμένο ζαχαρούχο γάλα), που το σερβίρουν είτε πάνω σε μια βάση από τριμμένα μπισκότα και βούτυρο ή μια ζύμη crumbled.
Το πρώτο banoffee δημιουργήθηκε στην Αγγλία στις αρχές της δεκετίας του '70, σύντομα όμως έγινε ένα από τ απιο δημοφιλή γλυκά στον κόσμο. Εαν θέλετε να το φτιάξετε κι εσεις στο σπίτι, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή του Άκη.
Υλικά:
Για τη βάση
- 300 γρ. μπισκότα, της αρεσκείας σας
- 100 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
- 800 γρ. dulce de leche
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Για σαντιγί
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση
- 3 μπανάνες, ώριμες
- 1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα
- κακάο σε σκόνη
- μπισκότα, της αρεσκείας σας
Δείτε τη διαδιακασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.