Σούπα με σπανάκι από τον Άκη Πετρετζίκη

Θρεπτική σούπα, έτοιμη σε λιγότερο από μισή ώρα. 

Σούπα με σπανάκι από τον Άκη Πετρετζίκη

Το σπανάκι έχει πολλά οφέλη για την υγεία μικρών και μεγάλων, καθώς είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προστατεύουν τον οργανισμό από την "εισβολή" ιών και μικροβίων.

Μίας και οι σούπες την εποχή αυτή έχουν την τιμητική τους, εμείς μοιραζόμαστε μαζί σήμερα τη συνταγή του Άκη για σούπα σπανάκι.

Υλικά:


  • 150 γρ. ψωμί, μπαγκέτα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 750 γρ. ζωμό, κότας
  • 500 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 250 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 αβγά, μεγάλα, χτυπημένα
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 5 κλ. θυμάρι, φρέσκο
  • 10 φύλλα δυόσμου, φρέσκα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε ροδέλες

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved