
Γλυκά ψωμάκια με πορτοκάλι και γλυκάνισο από τον Άκη Πετρετζίκη
Εύκολα γλυκά ψωμάκια ιδανικά και για κολατσιό στο σχολείο.

Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα, ειδικά τον χειμώνα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και πληθώρα ακόμα θρεπτικών συστατικών, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό (87%) το καθιστά εξαιρετικά ενυδατικό.
Εκτός από σκέτο, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε σε πολλές συνταγές λαχταριστά γλυκά και σνακ και μία τέτοια συνταγή μοιραζόμαστε μαζί σας σήμερα: γλυκά ψωμάκια με πορτοκάλι και γλυκάνισο.
Υλικά:
Για το προζύμι
- 170 γρ. αλεύρι σκληρό, για ψωμί
- 110 γρ. νερό
- 9 γρ. μαγιά ξηρή
Για τη ζύμη
- 520 γρ. αλεύρι σκληρό, για ψωμί
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 40 γρ. μέλι
- 65 γρ. ηλιέλαιο
- 15 γρ. αλάτι
- 30 γρ. νερό
- 3 αβγά
- 2 κρόκους
- προζύμι
Επιπλέον υλικά
- 30 γρ. ανθόνερο
- 80 γρ. πορτοκάλι, τις φλούδες του, καραμελωμένες
- 7 γρ. γλυκάνισο
Για την επικάλυψη
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.