Συνταγή για κλασική κις Λορέν από τον Άκη Πετρετζίκη

Δείτε τα υλικά παρακάτω και πώς θα τη φτιάξετε.

Συνταγή για κλασική κις Λορέν από τον Άκη Πετρετζίκη

Κλασική κις Λορέν από τον Άκη Πετρετζίκη. Συνταγή για τη διάσημη γαλλική quiche Lorraine με μπέικον και σχοινόπρασο, μια ανοιχτή πίτα με σπιτικό φύλλο!

Συστατικά

Για τη ζύμη

330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
230 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
1 πρέζα αλάτι
2 κρόκους, από μέτρια αβγά, ο ένας αραιωμένος σε 1 κ.σ. νερό
40 γρ. νερό

Για τη γέμιση

300 γρ. μπέικον
1 κ.σ. σχοινόπρασο
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
4 αβγά, μέτρια
2 κρόκους, από μέτρια αβγά
πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved