Σπιτικό χαρουπόψωμο από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε χαρουπόψωμο με τα χεράκια σας εύκολα και γρήγορα.

Το χαρούπι είναι ο καρπός της χαρουπιάς η οποία ευδοκιμεί στην περιοχή της μεσογείου. Θεωρείται μία σούπερ τροφή με πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Στο εμπόριο πλέον υπάρχουν αρκετά προϊόντα που παράγονται από το χαρούπι όπως το χαρουπόμελο, το χαρουπάλευρο κ.α. τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε πληθώρα συνταγών για φαγητά και σνακ. Εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή του Άκη για σπιτικό χαρουπόψωμο, ιδανικό για πρωινό αλλά και κάθε ώρα της ημέρας.

Υλικά:

  • 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 80 γρ. χαρουπάλευρο
  • 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 300 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 3 αβγά, μεσαία
  • 300 γρ. νερό
  • 4 κ.σ. σπορέλαιο
  • 2 κ.γ. τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. μείγμα 5 spices
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 10 δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ξηροί καρποί, της αρεσκείας σας

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved