Κολοκυθάκια τηγανητά στον φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε τα σε λιγότερο από μισή ώρα.

Κολοκυθάκια τηγανητά στον φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκη

Τα κολοκυθάκια έχουν την τιμητική τους στην μεσογειακή και ελληνική κουζίνα και δε γίνεται να λείψουν από τη διατροφή μας. Εάν ψάχνετε μία υγιεινή και νόστιμη συνταγή για να πείσετε τα παιδιά να τα φάνε, βρήκαμε την ιδανική: κολοκυθάκια τηγανητά στον... φούρνο.

Η τραγανή υφή και η γλυκιά γεύση τους θα ενθουσιάσει τα παιδιά, ενώ για να τα φτιάξετε δε θα χρειαστείτε πάνω από τριάντα λεπτά.

Υλικά:

  • ελαιόλαδο, για το λάδωμα του ταψιού
  • 50 γρ. πάνκο
  • 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 2 αβγά, μεγάλα, ελαφρώς χτυπημένα
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 κολοκυθάκια, μέτρια, κομμένα κατά μήκος στα 4 ή στα 6
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved