Μωσαϊκό με κάστανο από τον Άκη Πετρετζίκη

Δείτε πώς θα το φτιάξετε.

Τα κάστανα έχουν πλούσια γεύση, μεγάλη διατροφική αξία και μπορούμε να τα απολαύσουμε είτε ψητά, είτε βραστά. Θεωρούνται ένα από τα πιο υγιεινά χειμωνιάτικα σνακ για μεγάλους και παιδιά και μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε σε συνταγές για πολλά λαχταριστά γλυκά.

Η δική μας πρόταση για σήμερα είναι μωσαϊκό με κάστανο. Δείτε παρακάτω τη συνταγή του Άκη, ακολουθήστε τη κατά γράμμα και θα έχετε ένα πεντανόστιμο γλυκό σε 30 μόλις λεπτά.

Υλικά:

  • 100 γρ. κουβερτούρα 65%, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο, σε κύβους
  • 50 ml amaretto
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. πουρέ κάστανο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη

Για το γλάσο

  • 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. κουβερτούρα 65%
  • 20 γρ. βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη, για διακόσμηση

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved