Η γλυκοπατάτα είναι νόστιμη, υγιεινή και γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που είναι πολύτιμα για τον οργανισμό μας. Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο αγαπητή στο ελληνικό κοινό και κατά καιρούς έχουμε δει διάφορους τρόπους για να την εντάξουμε στη διατροφή μας, από σαλάτες και φαγητά, μέχρι λαχταριστά γλυκίσματα.
Η δική μας πρόταση για σήμερα είναι μία εύκολη συνταγή για σπιτικό ψωμί γλυκοπατάτας. Μπορείτε να το φτιάξετε σε λιγότερο από μία ώρα και σίγουρα θα το λατρέψετε κι εσείς, αλλά και τα παιδιά.
Υλικά:
- 500 γρ. γλυκοπατάτες
- 110 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- 2 αβγά
- 90 γρ. ηλιέλαιο
- 210 γρ. πολέντα
- 200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- 2 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
- 1 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πιπεριά τσίλι, μικρή
- 4-5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
Για το σερβίρισμα
- γιαούρτι στραγγιστό
- μαϊντανό
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com