
Cheesecake με μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε ένα λαχταριστό cheesecake με τα μελομακάρονα που περισσέψαν.

Τα μελομακάρονα είναι από τα πιο κλασικά χριστουγεννιάτικα γλυκά και πολύ πιθανόν να σας έχουν περισσέψει αρκετά στο σπίτι. Εάν λοιπόν δεν θέλετε να τα πετάξετε, μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για να φτιάξετε λαχταριστά γλυκά όπως για για παράδειγμα ένα πρωτότυπο cheesecake.
O Άκης Πετρετζίκης έχει τη συνταγή και μας δείχνει βήμα-βήμα πώς να φτιάξουμε κι εμείς το cheesecake από μελομακάρονα σε μόλις 20 λεπτά.
Υλικά:
Για τη βάση
- 300 γρ. μελομακάρονα, +έξτρα για το σερβίρισμα
- 50 γρ. βούτυρο, μαλακό
Για την κρέμα
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- μέλι, για το σερβίρισμα
- καρύδια, για το σερβίρισμα
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.