Ζουμερό χοιρινό ρολό γεμιστό με πέστο

Προλαβαίνετε να το μαγειρέψετε για το μεσημέρι.

Το μυστικό του ρολού είναι να το ψήσετε σωστά ώστε να μη σφίξει. Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε ένα χοιρινό μπούτι γεμιστό με σάλτσα πέστο και μας δείχνει πώς θα γίνει…λουκούμι.

Υλικά

Για το πέστο

3 σκ. σκόρδο
100 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. δεντρολίβανο
50 γρ. φουντούκια
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. παρμεζάνα

Για το χοιρινό

2 κιλά χοιρινό μπούτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Για το σερβίρισμα

40 γρ. βούτυρο
250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
250 γρ. καρότα baby
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο

Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved