
Αγριογούρουνο με σάλτσα δαμάσκηνο για την Πρωτοχρονιά
Μια πεντανόστιμη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Οι ετοιμασίες για το εορταστικό τραπέζι της παραμονής αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς έχουν ξεκινήσει. Αν ωστόσο θέλετε να φτιάξετε κάτι που να είναι ξεχωριστό επιλέξτε αυτή τη συνταγή με το αγριογούρουνο και είναι σίγουρο ότι θα αρέσει σε όλους.
Για το αγριογούρουνο
1 μπούτι αγριογούρουνο (3 κιλά)
6 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι με μέλι
4 πράσα
4 καρότα
2 κρεμμύδια ξερά
10 γρ. φρέσκο τζίντζερ
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σπόρους
3 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 πορτοκάλι
3 σκ. σκόρδο
2 στικ κανέλας
1 λίτρο κόκκινο κρασί
500 γρ. νερό
3 κύβους ζωμό βοδινό
3 κλ. δεντρολίβανο
5 κλ. θυμάρι
Για τη σάλτσα δαμάσκηνο
250 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
2 κ.σ. μέλι
80 γρ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
πουρέ πατάτας
θυμάρι
3 κλ. δεντρολίβανο
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.