Τι γλυκό να φτιάξετε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς; Banoffee

Πιο νόστιμο banoffee σίγουρα δεν έχετε φτιάξει ποτέ ξανά!

Τι γλυκό να φτιάξετε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς; Banoffee

Ήδη μας τρέχουν τα σάλια και μόνο που βλέπουμε το βίντεο.

Το Banoffee είναι μια αγγλική πίτα φτιαγμένη από μπανάνες, κρέμα και toffee (καραμέλα που φτιάχνεται από βρασμένο ζαχαρούχο γάλα), που το σερβίρουν είτε πάνω σε μια βάση από τριμμένα μπισκότα και βούτυρο ή μια ζύμη crumbled.

Το πρώτο banoffee δημιουργήθηκε από τους Nigel Mackenzie και Ian Dowding, ιδιοκτήτες και σεφ του The Hungry Monk Restaurant στο Jevington της Αγγλίας. Όπως ισχυρίζονται δημιούργησαν το γλυκό αυτό το 1971 τη στιγμή που επιχειρούσαν να φτιάξουν μια αμερικανική συνταγή για "Blum's Coffee Toffee Pie" με toffee που έφτιαξαν βράζοντας μια συσκευασία ζαχαρούχου γάλακτος για αρκετές ώρες. Μετά από πολλές ώρες και αρκετές παραλλαγές με μήλα, μανταρίνια και πορτοκάλια, ο Mackenzie πρότεινε την μπανάνα και λίγο αργότερα έφτιαξαν αυτό το περιβόητο γλυκό που ονόμασαν. "Banoffi Pie". Το γλυκό στο εστιατόριό τους έγινε ανάρπαστο και όπως ανέφεραν αργότερα ήταν αδύνατο να το αφαιρέσουν από το μενού τους.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο βιβλίο "The Deeper Secrets of the Hungry Monk" το 1974, και επανεκδόθηκε το 1997 στο βιβλίο μαγειρικής "In Heaven with The Hungry Monk".

Κάτι που δεν γνωρίζετε για το γλυκό αυτό; Ήταν το αγαπημένο της Margaret Thatcher και μάλιστα το έφτιαχνε και η ίδια αρκετά συχνά.

Η συνταγή αργότερα υιοθετήθηκε από πολλά άλλα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Το 1984, αρκετά supermarkets να το πουλάνε ως American pie, κάτι που οδήγησε τον δημιουργό του γλυκού, Nigel Mackenzie να προσφέρει £10,000 λίρες σε όποιον μπορούσε με στοιχεία να αποδείξει ότι το γλυκό δεν είχε πρωτο-δημιουργηθεί από τον ίδιο και τον Ian Dowding.

Η λέξη "Banoffee" μπήκε στην αγγλική διάλεκτο και άρχισε να χρησιμοποιείται όταν κάποιο προϊόν ή φαγητό έχει μυρωδιά ή γεύση μπανάνας και toffee μαζί.

Μια συνταγή για να φτιάξετε το περιβόητο αυτό γλυκό είναι και αυτή που θα βρείτε παρακάτω.

Υλικά:

  • 10 μπισκότα
  • 4-5 κ.τ.σ λιωμένο βούτυρο
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 2 μπανάνες
  • σαντιγί
  • κομματάκια σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved