
Γεμιστά κυδώνια για το γιορτινό τραπέζι
Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ετοιμάστε ένα ιδιαίτερο πιάτο: γεμιστά κυδώνια με κιμά. Μια υπέροχη μικρασιάτικη συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
Υλικά
10 κυδώνια
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
50 γρ. κρασί λευκό
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
50 γρ. σταφίδες, μαύρες
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. κανέλα
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
10 κλ. δεντρολίβανο, για το σερβίρισμα
Για το ψήσιμο
50 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.