Γεμιστά κυδώνια για το γιορτινό τραπέζι

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Γεμιστά κυδώνια για το γιορτινό τραπέζι

Για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ετοιμάστε ένα ιδιαίτερο πιάτο: γεμιστά κυδώνια με κιμά. Μια υπέροχη μικρασιάτικη συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Υλικά

10 κυδώνια
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
50 γρ. κρασί λευκό
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
50 γρ. σταφίδες, μαύρες
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. κανέλα
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
10 κλ. δεντρολίβανο, για το σερβίρισμα

Για το ψήσιμο

50 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved