
Φτιάξτε μπατόν σαλέ με chutney αχλαδιού - Μια πρόταση του Άκη Πετρετζίκη
Chutney - Μια γλυκόξινη μαρμελάδα από αχλάδιού!

Φτιάξτε τραγανά κριτσίνια με τυρί και συνοδεύστε με μια γλυκόξινη μαρμελάδα από αχλάδι.
Συστατικά
Για το chutney αχλαδιού
2 κρεμμύδια
1 κιλό αχλάδια
100 γρ. σταφίδες μαύρες
150 γρ. σύκα, αποξηραμένα
200 γρ. ζάχαρη καστανή
400 ml μηλόξιδο
50 γρ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
2 στικ κανέλα
5 γαρίφαλα
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 πρέζα αλάτι
Για τα μπατόν σαλέ
80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 αβγό, μεσαίο
50 γρ. γάλα
210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. παρμεζάνα
πιπέρι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
Για τη σύνθεση
50 γρ. παρμεζάνα, ή γραβιέρα
Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.