Μοσχαράκι με κινόα: Ένα ιδιαίτερο φαγητό που θα λατρέψετε

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Μοσχαράκι με κινόα: Ένα ιδιαίτερο φαγητό που θα λατρέψετε

Σε σχέση με τα υπόλοιπα κόκκινα κρέατα, το μοσχάρι συνίσταται περισσότερο για τη διατροφή των παιδιών, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, σίδηρο, και βιταμίνη Β12, ενώ έχει χαμηλό σχετικά λίπος.

Εάν το μενού σας σήμερα ή αύριο περιλαμβάνει μοσχάρι, ο Άκης έχει την τέλεια συνταγή για ένα γιορτινό, απολαυστικό και άκρως θρεπτικό πιάτο.

Υλικά:

  • 200 γρ. κινόα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κίτρινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 2 πιπεριές κόκκινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 2 πιπεριές πράσινες, σε κυβάκια 0,5 εκ.
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. μοσχάρι, κόντρα, κομμένη σε κυβάκια 1 εκ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κύβο βοδινού
  • 2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved