Φτιάξτε για τις γιορτές Stollen με λευκή σοκολάτα

Φτιάξτε για τις γιορτές Stollen με λευκή σοκολάτα

Εσείς ξέρετε τι είναι το stollen;

Φτιάξτε για τις γιορτές Stollen με λευκή σοκολάτα

Το Στόλεν (όπως αναφέρει και η Wikipedia) είναι ένα αρτοσκεύασμα σαν κέικ με ζαχαρωμένα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή και αμυγδαλόπαστα, επικαλυμμένο με ζάχαρη άχνη. Πρόκειται για παραδοσιακό γερμανικό έδεσμα που τρώγεται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε το στόλεν ήταν απλά ένα νηστίσιμο Χριστόψωμο που παρασκευαζόταν από αλεύρι, μαγιά, λάδι και νερό, για την περίοδο της νηστείας (4 Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα) που αποτελεί ιερή περίοδο για την χριστιανική εκκλησία καθώς περιλαμβάνει τις ημέρες της προετοιμασίας για τον εορτασμό της Γέννησης του Χριστού.

Σύμφωνα με το δόγμα της καθολικής εκκλησίας απαγορευόταν η χρήση βούτυρου και καρυκευμάτων στο στόλεν. Η γραφειοκρατία και οι αυστηροί νόμοι του Βατικανού περιόριζαν πολύ τους Σάξονες αρτοποιούς της εποχής, οι οποίοι θα προτιμούσαν να χρησιμοποιήσουν βούτυρο εφόσον το λάδι ήταν ακριβό και δυσεύρετο. Περί το 1450 ο πρίγκιπας-εκλέκτορας Ερνέστος της Σαξονίας και ο αδελφός του, δούκας Αλβέρτος Γ΄, ζήτησαν με μια επιστολή από τον Πάπα Νικόλαο Ε΄ να επιτρέψει τη χρήση βουτύρου αντί για λάδι για το ψήσιμο. Το αίτημα δεν έγινε τότε δεκτό, αλλά το 1491 ο Πάπας Ιννοκέντιος Η΄ έδωσε τελικά την έγκρισή του για το βούτυρο με την προϋπόθεση, να καταβάλλεται στην εκκλησία ένα είδος φόρου σε χρυσό κάθε χρόνο. Στη διάρκεια των επόμενων χρόνων το Χριστόψωμο εμπλουτίστηκε με ξηρούς καρπούς και φρούτα ξερά και ανακηρύχτηκε γλυκό των Χριστουγέννων.

Εμείς βρήκαμε την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή στο site του Άκη Πετρετζίκη. Σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε το κι εσείς.

Συστατικά

150 γρ. γάλα
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
16 γρ. μαγιά ξηρή
50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. αλεύρι σκληρό
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό, μεσαίο
30 γρ. φουντούκια
30 γρ. φιστίκια Αιγίνης
100 γρ. κόντιτα
100 γρ. κεράσια, γλασέ
100 γρ. κουβερτούρα λευκή
150 γρ. μάρτζιπαν (αμυγδαλόπαστα)
αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη

Για το σερβίρισμα

κουβερτούρα λευκή

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

20.55 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Haba Επιτραπέζιο Μυστικός κωδικός
24.40 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Ντύσιμο κούκλας σετ μπαλαρίνα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς θα μάθει το παιδί να τρώει μόνο του

Πώς θα μάθει το παιδί να τρώει μόνο του

Αφήστε το μωρό σας να εξασκηθεί Ενθαρρύνετε τη χρήση των χεριών Δώστε…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πέντε τρόποι για να βελτιώσετε τη συγκέντρωση του παιδιού

Πέντε τρόποι για να βελτιώσετε τη συγκέντρωση του παιδιού

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να συγκεντρώνεται καλύτερα; Καθημερινές συνήθειες που ενισχύουν…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Εγκυμοσύνη: Πόσο διαφορετική είναι η δεύτερη από την πρώτη;

Εγκυμοσύνη: Πόσο διαφορετική είναι η δεύτερη από την πρώτη;

Γιατί η δεύτερη εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Σε τι διαφέρει η δεύτερη εγκυμοσύνη…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Χριστίνα Μπόμπα: Με την πεθερά της και τις δίδυμες για ψώνια (εικόνες)

Χριστίνα Μπόμπα: Με την πεθερά της και τις δίδυμες για ψώνια (εικόνες)

'Εχοντας παρέα την πεθερά της, πήρε τις μικρές και πήγαν όλες μαζί…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2021 Mothersblog.gr - All rights reserved
Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κουζίνας: Ιδέες για όλα τα γούστα (εικόνες)