
Ατομικά πανετόνε από τον Άκη Πετρετζίκη
Δείτε πώς θα τα φτιάξετε κι εσείς.

Το πανετόνε είναι ένα ιταλικό χριστουγεννιάτικο γλυκό, πολύ δημοφιλές σε όλον τον κόσμο. Είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ, τσουρέκι και γλυκό ψωμί και ξεχωρίζει για την αφράτη υφή του και την υπέροχη γεύση του.
Συνήθως το βρίσκουμε σε ζαχαροπλαστεία και σούπερ μάρκετ, δεν είναι όμως καθόλου δύσκολο να το φτιάξουμε με τα χεράκια μας.
Εάν μάλιστα δεν θέλετε να φτιάξετε ένα ολόκληρο πανετόνε μπορείτε να φτιάξετε ατομικά γλυκάκια, όπως μας δείχνει ο Άκης Πετρτεζίκης παρακάτω. Τα παιδιά θα μπορούν να τα φάνε με μεγαλύτερη ευκολία και σίγουρα θα τα λατρέψουν.
Υλικά:
- 70 γρ. cranberries
- 70 γρ. σταφίδες, μαύρες
- 70 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα
- 40 γρ. κονιάκ
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 4 αβγά, μέτρια
- 35 γρ. μαγιά φρέσκια
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 70 γρ. γάλα
- 470 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.